Akkurat NÅ……landet 4 sommerfugler i Abels Hage

Gjennom en lysåpning og en Lindeallé lander en vennegjeng fra Ullevål Hageby mykt og lattermildt i Abels Hage. Jentenes fingre og vennskap fletter seg sammen. Bokstaver virvler i hageluften. Bokstavene er der og venter på å bli til hverdagseventyr!  Fortell jenter!

”Hei. Vi synes det er veldig fint her. Det er bra dere planter tomater og slike ting! Og om man er sulten kan man spise alle blomstene. Stor klem fra: Eira, Nora, Selma, Helene” – hentet fra gjesteboka

 

 

Midt i salatbollen

Babette (5 år ) og Ada (7 år)  er på gjestebud i ringblomstbedet og jentene står midt i salatbollen. Det ble sagt at hvis en jente berører kronbladene til ringblomsten med nakne føtter, vil hun kunne forstå fuglenes språk, eller hvis man holder seg nær ringblomster, vil man være i stand til å se alvene. kilde: www.rolv.no.

 

 

 

Midt i asfaltjungelen

 

Fargerikt og flott, deilig å sette seg ned i en ”hage” med så mye fint å se på midt i ”asfaltjungelen”. Jeg ble gledelig overrasket over forandringen som har skjedd. Tror levende planter kan virke helsebringende på oss levende mennesker. Slike områder/omgivelser, tross liten plass kan virke som store ”vannhull” – møteplass i en moderne hverdag. Fastlegen på hjørnet bør inviteres til innspill. Den gode mellom menneskelige ”på-sparket-samtalen» kan være like verdifull som et besøk hos legen. ( kanskje vedkommende blir litt ”overflødig”) 

 Evas førsteinntrykk – tekst fra Abels Hage gjestebok 16. august

 

 

Det er tøffe levringsfrister i ferskevarebransjen. I et intenst øyeblikk på Cafe Abel så lyner friske formiddagsblikk mellom nyplukka ringblomster, omelett, øl og pepsi. Torgeir, Svein, Roar og Håkon jobber på spreng. En lokal bakevare skal produseres som et eksperiment i samarbeid med Åpent Bakeri og Abels Hage. Kronbladene er garantert nyplukket i Abels Hage.

En overraskelse er på gang. Stress og svett pipler på overleppa. Ivrige fingre skiller gylne myke kronblader fra harde grønne blomsterstander. Posen fylles raskt. Neste stopp er Åpent Bakeri nedi en skråning i Maridalsveien. Ca 700 gram gull legges i sykkelkurven. Riveren og Sagene raser forbi. Mye står på spill og en ubeleilig filminnspilling i gata holder på å spolere hele leveransen. Men baker Emanuel står ved bakedøra presis kl 15. Han lover i dørsprekken 4 lyse brød klar klokka 10 på søndag på Plaza på Damplass.

Jeg tråkker tilbake i slake motbakker. Måtte alle gode krefter løfte disse brødene opp-opp-opp tenker jeg. Om noen timer igangsettes den berømte langsomme gjæringen. Så skal brødene lande som fire ryper i to kurver på Damplass. Tatt i mot, nesten i svevet.

Lurer du på transporten de siste 400 meterne mellom Damplass og John Colletts plass? Vi ringer Ringblomst Ekspressen. De er raske og pålitelige. Anbefales!