Grønnere Grønn Rute

Tenk om statuen av John Collett, i krysset mellom Sognsveien og Ullevållsalléen, kunne få selskap av noen parseller der folk i nabolaget dyrker sine egne grønnsaker? Skulle tro mønsterbrukeren John Collett ville sette pris på det. Og så fint med en grønn og blomstrende inngangsport til dette fine strekket av turruten.web_141108_Grønn-Rute_

Gris i Ullevålskrenten

Snart begynner det å spire og gro og da dukker de frem – skvallerkålene i Ullevålskrenten, den ene etter den andre. Andre småplanter forsvinner, skvallerkålen vil ha all plassen selv. Ellen sier – Kunne vi ikke fått noen griser hit ett år eller to? Grisene elsker skvallerkål! De spiser plantene og graver opp hver minste lille rotbit. Vips så ville vi vært kvitt hele problemet. Og dessuten er det hyggelig med griser. Om natten kunne de kanskje få et lite uthus på Vestre Aker Skole/tidligere Store Ullevål gård? Eller er det andre som kanskje kunne tenkes å inkvartere dem?

web_Gris-i-Ullevålskrenten

 

Bruktmarked og ostebutikk

Jeg synes vi mangler et sted hvor man kan selge/gi bort brukte ting. Jeg tror ikke man behøver å være redd for å gå loppemarkedene i næringen. Inntektene (hvis det skulle bli salg) kunne jo gå til samme formål som loppemarkedet på Ullevål skole og annet godt formål i vårt område.  
Jeg bodde i Belgia en stund og der var det i samarb. med bydelen arrangert slik at man kunne sette ut pappesker utenfor der man bor el. et annet oppgitt sted (bestemte gater til bestemte tider) med ting man ville gi bort/ikke kom selv til å bruke mer.Det sto ute noen dager - inntil en uke. Som regel ble det meste borte. Veldig fin måte å bli kvitt ting på. Det ingen tok - tok søppelbilen med seg -eller man måtte levere selv på oppgitt sted.
Ellers- Vi mangler en god ostebutikk på Ullevål. Den behøver jo ikke være stor (men a la Fromagerie på Majorstua -dog uten kjøtt og sauser og sånn), men bare ha noen gode oster du ikke får på KIWI (el. Ica). For eksempel kunne Fromageriet eller Gutta på Haugen (St.Hanshaugen) eller andre som driver med ost forespørres om de kunne være interessert.
Mvh Irene