Oslo Åpne Hus og Abels Hage

Helgen 12.-14. september presenterer Oslo Åpne Hus bygg, interiør, hager, parker og uterom over hele byen. Ett av de 147 stedene som presenteres er Abels Hage. Og hagen kan man, lørdag 13. september, ankomme på meget standsmessig vis via en veterantrikk! Første avgang går fra Stortorget kl 10.58 og ankommer Abels Hage 11.15. Avgang mot byen igjen 11.29. Trikken går fra Stortorget hver time frem til 13.58. Hopp på trikken og kjenn fartsvinden ruske i håret!

http://www.xn--oslopnehus-45a.no/?portfolio=en-flekk-med-relasjoner-3

Bypollinatorer

Hva gjorde DU på Verdens biomangfolddag, 22. mai?

Nitti tredjeklassinger fra Ullevål Skole sådde og plantet ut et matfat for pollinatorer i Abels Hage den dagen. – Solsikker, ringblomst, gresskar og squasj. På asfalten tegnet de sin drømmebie. Nå blomstrer plantene om kapp med hverandre til glede for bier, humler, sommerfulger  – og også for sommerfluene, snyltefluene og alle de andre pollinerende små.

Se de flittige barna i aksjon i denne fortfilmen.

 

TransformAsjon

Om du skulle slumpe til å ikke tro på engler så har du altså en vaskeekte en her. Midt på kaldeste vinteren blant snekrystallene kom Vegard Hopland dalende ned i Sløyfa. Med en flerårig solid tømrererfaring stilte han sin tid, sitt verktøy, sine kunnskaper og sine muskler til disposisjon for Abels Hage. Og flettet inn i hyggelige samtaler med naboer ble Aen i ABEL bygget om fra en plantekasse til benk og bord.

Her er ikke lenger tvil – vi tror på engler!web_Vegard-snekrer-A

Ingen slang uten epler

På Verdens miljødag plantet bydelsdirektør i Nordre Aker et epletre i Abels Hage, donert til Epleslang av ByBi Birøkterlag, som symbol på at vi må ta vare på biene for å få epler. Epleslang lager den deiligste eplemost av epler fra Oslohager. Nå følges treplantingen opp av Abels Hage selv som donerer epletreet Katinka og nabo Elin som donerer det selvpodete epletreet Inger Marie til Epleslang. Trærne er plantet i to nysnekrede bed og benk i ett – designet og snekret av Rune Skeie og Reidar Meyer. Flere epler, mer slang – kom i gang – donér et tre du og!web_Donere-epletre-Elin-og-Abels-Hage

Kling Kokos Knaskerøtter

Da har psykologistudentens eget sangkor, Kling Kokos, beriket Abels Hage med flere dusin knaskerøtter. Deres ukentlige tradisjon tro med mat og drikke på Café Abel etter en real sangøkt på Universitetet, kan om noen uker komplimenteres med en knaskerot eller to fra egen avling i Een i ABEL. De sang da de sådde for ekstra kraft, futt og fart i rotveksten. kling kokos knaskerøtter