Dagens bier

Sosiale insekter = Insekter som lever i samfunn og samarbeider på ulike vis. De ekte sosiale (eusosiale) insektene omfatter bl.a. termitter, maur, stikkeveps, honningbier og humler, og karakteriseres ved at 1) individene innen arten samarbeider om yngelpleien, 2) det er reproduktiv arbeidsdeling ved at sterile individer hjelper en eller flere fruktbare i samme koloni, 3) det er overlapp av minst to generasjoner, slik at arbeidsdyktig avkom kan hjelpe foreldrene.

(snl.no)

web_Tegnet-av-en-bypollinator-i-Damplassen-barnehage_to-bier

Connecting Abels Hage og Australia

Juristen Polly Higgings jobber aktivt for å få på plass en internasjonal lovgivning mot miljøødeleggelser. Akkurat som man kan dømmes av en FN-domstol for alvorlige forbrytelser mot menneskeheten bør det finnes et internasjonalt lovverk knyttet til alvorlige forbrytelser mot klodens økosystem; ecocide, sier Polly. Polly Higgings besøkte Abels Hage i november for å høre hvordan vi jobber for nærmiljøets økologiske verdier i vår lokale lille sløyfe. Så føk hun videre ut i den store verden. Nå befinner hun ser oppned i Australia –  der hun stadig taler vårt felles globale miljøs sak. På vegne av tusen bier og blomster i Abels Hage – Heia Higgins!

Se intervju med Higging i Australia her
https://www.facebook.com/photo.php?v=726755107344908&set=vb.119683584718733&type=2&theater

Ecocide på facebook
https://www.facebook.com/Ecocide

Eradicating Ecocide – Global Initiative
http://eradicatingecocide.com/wish20/

Mulighet til å oppleve bier om vinteren!

I samarbeide med ByBi Birøkterlag har vi fått en bikube på John Colletts plass, Abels Kube med dronningen Abellone! Biene kommer ikke ut før det blir langt varmere i været. Men derimot har du nå muligheten til å gå ut og oppleve en fantastisk film om bier: Vanishing of the Bees, på Cinemateket, fredag 14. februar. Fra kl 17.00 forteller ByBis Ragna Ribe Jørgensen om urban birøkt og det vil også være mulig å få kjøpt honning.

Anbefales!

Se trailer her:

http://www.vanishingbees.com/