Det er tøffe levringsfrister i ferskevarebransjen. I et intenst øyeblikk på Cafe Abel så lyner friske formiddagsblikk mellom nyplukka ringblomster, omelett, øl og pepsi. Torgeir, Svein, Roar og Håkon jobber på spreng. En lokal bakevare skal produseres som et eksperiment i samarbeid med Åpent Bakeri og Abels Hage. Kronbladene er garantert nyplukket i Abels Hage.

En overraskelse er på gang. Stress og svett pipler på overleppa. Ivrige fingre skiller gylne myke kronblader fra harde grønne blomsterstander. Posen fylles raskt. Neste stopp er Åpent Bakeri nedi en skråning i Maridalsveien. Ca 700 gram gull legges i sykkelkurven. Riveren og Sagene raser forbi. Mye står på spill og en ubeleilig filminnspilling i gata holder på å spolere hele leveransen. Men baker Emanuel står ved bakedøra presis kl 15. Han lover i dørsprekken 4 lyse brød klar klokka 10 på søndag på Plaza på Damplass.

Jeg tråkker tilbake i slake motbakker. Måtte alle gode krefter løfte disse brødene opp-opp-opp tenker jeg. Om noen timer igangsettes den berømte langsomme gjæringen. Så skal brødene lande som fire ryper i to kurver på Damplass. Tatt i mot, nesten i svevet.

Lurer du på transporten de siste 400 meterne mellom Damplass og John Colletts plass? Vi ringer Ringblomst Ekspressen. De er raske og pålitelige. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *