Urban landbruksplan

Det skal lages en landbruksmelding for Oslo, for selveste Oslo by! Abels Hage deltok på  et møte i regi av Bymiljøetaten, om behovet for en slik melding og hva den bør inneholde. Har altså vi i byen noe å tilføre på landbruksfronten?

Med oss hjem fikk vi en agurkplante! Planten tok en liten rast på veien, på DANA Bakeri, under Forskningsparken stasjon. Og en titt inn av døren viste at – der ingen skulle tro at noko kunne gro – der var det massevis av planter! Vakre blomster i sterke farver. Riktignok var blomstene av plast, men de har tydlig etablert seg der og det er ikke tvil om at den atmosfæriske avkastningen er god. Bybonde Tore, som har pløyd opp potetjordet i Abels Hage, har dessuten demonstrert noen effektive by-metoder: Værgudene kontaktes pr mobil og potetmosen plukkes rett opp av jorden. Så her er stort potensiale for en utmerket utveksling av kunnskap og erfaring mellom by og land.

Agurken ble plantet ut i matpallen i Trikkesløyfa, av Abels Hages junior-gartnerlag. By og land, hand i hand – heia urbanlandbruksplanen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *