Verdens miljødag

På Verdens miljødag, torsdag 5. juni, arrangerer ByBi Birøkterlag pollinatorkarneval i Abels Hage og i Stensparken! Barn fra omkringliggende skoler og barnehager inviteres til å kle seg ut som pollinatorer; bier, humler og sommerfugler. I Abels Hage møter vi opp kl 10.30. Dit kommer også bydelsdirektør i Nordre Aker, Øyvind Henriksen. Han planter et epletre som symbol på alle vekstene som er avhengig av pollinering. – Uten bier ingen epler…

Etterpå drar vi til Stensparken der bydelsdirektør i St.Hanshaugen, Ellen Oldereid, og Sparebankstiftelsen planter hvert sitt epletre. Fem bidronninger får navn, kåret av barna. Så går vi en runde i parken, i prosesjon for biene. Ila/Bolteløkka juniorkorps leder an.

ByBi avslutter med en stand på Knut Knudsens plass på St.Hanshaugen fra 16-18.00 sammen med flere andre; Epleslang, Sabima, Burts Bees, med mer. Parksjef i St.Hanshaugen, Elin Løvseth, planter et epletre i parken og eplene doneres selvfølgelig også her til Epleslang.

Ta på deg følehorn og vinger og bli med oss å sette søkelyset på biene og alle de andre viktige pollinatorene på denne dagen!

web_Verdens-miljødag_Pollinatorkarneval

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *