Ungdomsteater på Sagene

 

Velkommen til en vakker og forunderlig teateropplevelse, i en forestilling der ungdommers forhold til klimaendringer formidles med teknikker fra eksperimentelt teater.
 
Svart hav / hvitt skum: Den Lille Havfruen er en unik produksjon i regi av sosialt engasjerte Scenelusa Produksjoner i samarbeid med amerikanske Experimental Theatre Lab og Myers-Bowman Productions.
 
FORESTILLINGER 
Fredag 22. april kl 18
Lørdag 23. april kl 18
Søndag 24. april kl 18
Sagene Festivitetshus (Holsts gate 3)
 
Forestillinger varer ca 1 time, uten pause.
 
OM FORESTILLINGEN
Sinne, utålmodighet, uro, og apati. Oljesøl og ødeleggelse.
Drømmer, framtidstro og håp. Havets rene kraft.
 
Klimakrisen vekker uhåndterlige følelser, uvante bilder og utenkelige tanker. På scenen formidles disse reaksjonene av ungdom mellom 14 og 19 år. De har utforsket virkemidler i eksperimentelle teaterstykker, og skapt egne stykker med det de har lært. H.C. Andersens klassiske eventyr om den menneskekjære havfruen er rammen for stykkene, der fokuset er på de av eventyrets deler som kan relateres til moderne klimaendringer.
 
Forestillingen utgjør en sjanse til å se klodens framtid gjennom ungdommers øyne. Stilen er annerledes og overraskende, og snur fra utfordrende alvor til absurd humor på et blunk. Det oppstår en spesiell og dyp kommunikasjon, med rom for individuell tolkning både for skuespillere og publikum:
 
«Jeg tror kunst ofte kan føles som en oppkvikker, en påminnelse om det som skjer. Kanskje ved å bruke kunst så gjør man det lettere for folk å ta inn det som skjer…» — ungdom som deltar i forestillingen
 
OM PROSJEKTET
Svart hav / hvitt skum: Den Lille Havfruen er et resultat av prosjektet Norwegian Experimental Theatre Workshop (NExT), der ungdom lærer, skaper og utøver. Metoden som NExT baserer seg på kommer fra Manhattan Experimental Theater Workshop i Kansas, USA. NExT er støttet av Bydel Sagenes Grønne midler, LNU Mangfold og Inkludering og den amerikanske ambassaden i Oslo.
Les mer om NExT og se bilder fra prosessen: www.scenelusa.com

poster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *