Nærmest umulig å etablere uavhengige dagligvarebutikker

Bård Pettersen er tredje generasjons kjøpmann ved den siste uavhengige dagligvarebutikken i Tromsø. Han sier Eide Handel ikke hadde vært istand til å være selvstendige om de hadde startet opp i 2011: «Det er umulig iom. at kjedemakten er blitt slik som den er. Hvis du skal starte opp for selv idag, er du avhengig av å kjøpe varer fra en grossist. Som det er idag så er det ikke frie selvstendige grossister. Enten er grossistene eid av kjedene, eller så eier kjedene grossistene. Sånn er det.»

Ifølge professor Kåre Skallerud har gründerne «Rimi-Hagen og Rema-Reitan sørget for at ingen andre kan følge i deres fotspor». «De har skaffet seg en makt som de har i dag, og de bruker sin makt til å stenge ute andre som forsøker seg.»

Se innslaget i NRK Nett-TV:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *