Lysfest på John Colletts plass, 22.03.

Den håndmalte kulturhistoriske plakaten ble hengt opp på paviljongen på Trikkesløyfa, 22.03. I den forbindelse var det en lysfest på plassen. Spiralen i Abels Hage, sporet etter 165 blomster plantet av nærmiljøet i sommer, ble fylt med fakler og lykter. Det ble grillet og brent bål og beboere og forbipasserende kom innom og spiste og pratet med hverandre.
Du kan se video av lysfesten her:

Plakaten viser noen glimt av steder, hendelser, og personer som har vært med på å forme området. Fra de første spor av mennesker i bronsealderen, til John Collett på Store Ullevål gård (beg 1800-tallet), til Harald Hals og planleggingen av Ullevål Hageby (beg 1900-tallet) og til utviklingen av John Colletts plass som bydelssenter (1920/30-tallet).
Plakaten viser også hvordan folk mobiliserte i fjor sommer, da det ble kjent at Ullevål Bokhandel og Café Abel ikke fikk fornyet sine leiekontrakter. Folk ga uttrykk for sine meninger gjennom et opprop, anleggelse av en felles hage og en kulturmarkering.
Meningen med plakaten er å belyse noen historiske sosiale, kulturelle og økologiske verdier  fra nærmiljøets historie og understreke betydningen av at vi aktivt må ivareta disse for at de ikke skal gå tapt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *